top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Boksački derbi u Ljubuškom
Četvrtak, 12 Ožujak 2009 08:30

U nedjelju,15.ožujka u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom s početkom u 16 sati snage će odmjeriti BK Ljubuški i BK Slavija iz Banja Luke.U šest mečeva ljubitelji boksa će imati priliku vidjeti odlične i zanimljive borbe.Iz kluba su preko valova RLJ uputili poziv svim navijačima da ih dođu bodriti u što većem broju a u subotnjem programu Radija dijeliti će se i ulaznice.


Boksački klub "Ljubuški" je osnovan u 9. mjesecu 2004. godine. Od tada imaju niz zapaženih rezultata u seniorskim, juniorskim, kadetskim i pionirskim kategorijama.
Također uz momke treniraju i djevojke koje se trude promovirati boks kao sport koji nije rezerviran samo za mušku populaciju.


Vrijedni, tihi, samozatajni, ali i s pregršt osvojenih medalja na svakom natjecanju na kojem se pojave, slika je koja ukratko može opisati stanje u Boks klubu Ljubuški. Osnovan prije četiri godine voljom i željom zaljubljenika u boks i boksačkih entuzijasta, klub danas broji 54 aktivna člana, a nakon svega godinu dana postojanja klub je ušao u Prvu boksačku ligu Bosne i Hercegovine.
Pod budnim okom i stručnim vodstvom trenera Mira Jerkovića i predsjednika kluba Ivana Vukšića ljubuški boksači osvajaju treće mjesto u Premier ligi BiH.

Niz dobrih i zapaženih rezultata, a za koje znaju samo oni najbliži boks natjecanjima, BK Ljubuški nastavio je i u ovoj godini. Na pionirskom i kadetskom prvenstvu BiH održanom u svibnju u Visokom ljubuški boksači okitili su se s ukupno tri medalje i to: Mirko Vukšić srebrnom u pionirskoj konkurenciji do 47 kg, dok je Krešo Dedić u kategoriji kadeta do 67 kg osvojio drugo mjesto. Marinko Škrobo u kategoriji do 63 kg osvojio je treće mjesto i broncu. Ništa manje uspješan nije ni juniorski dio članstva Boks kluba Ljubuški koji se s natjecanja u Zenici, održanog krajem ožujka, vratio s dvije osvojene medalje, a slavili su Nikola Jurković osvojivši broncu u velter kategoriji i Josip Nosić s osvojenom istom medaljom, ali u super teškoj kategoriji. Kraj svibnja i natjecanje u Bijeljini i ljubuškim boksačkim seniorima bilo je uspješno odakle su se vratili, i klub obogatili, s tri novoosvojene medalje. U pero lakoj kategoriji srebrom se okitio Saša Jukić, u poluteškoj kategoriji Mirko Pavlović osvojio je također srebro, dok je Mario Grgić osvojio treće mjesto i broncu u super teškoj kategoriji. Osim na državnim natjecanjima, ljubuški boksači zapažen uspjeh postižu i na međunarodnim turnirima, ali ni to očito nije dovoljno kako bi Općina imala malo više sluha prema ovom klubu.

 

izvor: hrlj/Dnevni list

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m