top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Osniva se ljubuški klub potezača konopa
Četvrtak, 09 Travanj 2009 07:51
Kao što se to događa u nekim mjestima i općinama u Hercegovini, a još više u Hrvatskoj, i Ljubuški će imati svoje konopaše.
Zapravo, već ih ima, međutim, treba ih još bolje organizacijski uvezati, okupiti u klub, da sve bude službeno kako bi se moglo raditi na uvježbavanju i jačanju za nastupanje na različitim natjecanjima i zabavnim priredbama i tako predstavljati i pronositi svoj kraj i općinu.

Sve je počelo u Crvenom Grmu, pograničnom ljubuškom selu gdje se već tri posljednje godine zaredom održava turnir konopaša, u sklopu prestižnog malonogometnog turnira "Miljenko i Ivica Matić". Prošle godine turnir je bio međunarodni, uz domaće nastupili su i konopaši iz Hrvatske i Slovenije. Gosti koji su dolazili u Crveni Grm sada žele uzvratiti posjet i gostoprimstvo pa pozivaju Ljubušake da dođu kod njih.

Tako su prije nekoliko dana ljubuški konopaši boravili dvodnevnom posjetu u Lipovljanima, gdje su pozvani u povodu proslave Dana općine, i sudjelovali na turniru u potezanju konopa "Lipovljani 2009.", koji je organizirala tamošnja Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Sudjelovalo je osam ekipa konopaša: "Cibalija" Privlaka, "Sveto brdo" Lovinac-Sveti Rok, Jesenje, Konopaški klub Poreč, Crveni Grm Ljubuški, "Graničar" Metković, konopaši iz Matulja i domaći konopaši Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.


Ljubuški konopaši u Lipovljanima


- Bio je to ugodan i lijep izlet i posjet, izvanredno smo dočekani i počašćeni, išlo nas je ukupno 14-ero, osam konopaša iz prve postave, četvorica u pričuvi i nas dvojica u ulozi vođa puta. Nije cilj samo natjecanje, već i druženje, upoznavanje ljudi, života, kultura... Domaćini su nas upoznali s osnovnim podacima o svojoj općini, ima mogućnosti za suradnju između Lipovljana i Ljubuškog. Sada radimo na tome da u Crvenom Grmu osnujemo jednu sportsko-rekreacijsku i sportsku udrugu u sklopu koje će biti i Klub konopaša - kažu Gojko Herceg, član OV Ljubuški, koji je u Lipovljanima predstavljao općinu Ljubuški, i Zoran Herceg, organizator turnira u Sportskom centru "Draga" u Crvenom Grmu.

Pomogla Općina i TZ ZHŽ


- U ekipi koja je išla u Lipovljane bili su konopaši iz Crvenog Grma, Prologa i Radišića, a financijsku potporu dobili smo od Općine Ljubuški i Turističke zajednice ZHŽ. Cilj nam je i nastojat ćemo da Klub konopaša koji ćemo osnovati bude na razini općine, da se uključe konopaši i iz drugih mjesta u općini. Osim sada u Lipovljanima gostovali smo i u Matuljima, i jedni i drugi bili su naši gosti, i njihova iskustva koja su nam prenijeli, koristit ćemo u osnivanju kluba i našem budućem radu - kažu Gojko i Zoran Herceg.

Ivan Kaleb [Večernji list]Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m