top
ljubuški portal

Dobro došli na arhivske stranice LJ::portala  # 1.veljače 2009 - 21.veljače 2014 #Želim još dva puta pjevati “Morsku vilu”
Petak, 30 Siječanj 2009 12:51
Uloga vratara u odlučujućim utakmicama na velikim natjecanjima često je presudna. Čuvar mreže je taj koji ima “moć” da u pravom trenutku pogura momčad prema naprijed, digne atmosferu na tribinama, “prelomi” tijek stvari.
- Dosad smo Venio i ja branili koliko smo trebali. Nismo se nepotrebno trošili. Čitava momčad u biti je dobro dozirala i igrala točno onoliko koji je trebalo, tako da su igrači uspijevali zadržati svježinu, kazao je za Dnevni list Mirko Alilović, Ljubušak na vratima reprezentacije Hrvatske.

Opasna poljska krila

Večerašnje polufinale protiv Poljske od Červarove momčadi “traži” novi maksimum. Iako nitko ne sumnja u plasman Hrvata u finale, treba biti oprezan jer su se svjetski viceprvaci pokazali kao momčad pod sretnom zvijezdom.
- Oni su stvarno imali sreće. Njima se sve u drugom krugu poklopilo. Nisu prenijeli nijedan bod, a na kraju su izborili polufinale u zadnjoj sekundi protiv Norveške. Prati ih sreća, vidi se da ih nosi veliko samopouzdanje, ali daleko od toga
da su nepobjedivi, prokomentirao je Alilović.
U analizama igre reprezentacije Poljske stručni stožer uvidio je odakle vrebaju najveće opasnosti.
- Svi kao najbolje igrače spominju braću Lijewski i Bieleckog. Ta vanjska linija im je jako dobra, ali primijetio sam da daju puno golova s krila i na taj dio ćemo morati paziti dobro. Opasni su s krila i iz kontre, u koju idu iz snažne obrane 6-0. Tu se moramo dobro čuvati.
Hrvatska je po statističkim pokazateljima odradila lavovski dio posla u obrani.
- Naša najveća snaga je obrana. Čvrsti smo pozadi. Nema sumnje, igramo najbolju obranu na ovom SP-u. Ni u jednoj utakmici, osim protiv Južne Koreje na startu, nismo primili više od 25 golova, što je odličan podatak. Francuzi su nam dali samo 19 golova, Španjolci 22, malo smo se opustili protiv Slovačke pa su nam zabili 25. Ali dobro je što naš napad svakom protivniku može zabiti više od 25 golova. Kao momčad smo super posloženi i jaki u svim segmentima.

Navijači i “Morska vila”

U utakmici s Francuskom priliku su dobili “neki drugi” igrači i vidjelo se da to nije maksimum ni jedne i ni druge momčadi.
- Najvažnije je da nismo kalkulirali i da smo pobijedili i ostali na maksimalnom učinku i pozitivnoj atmosferi. Važno je da su igrači poput Ivana Balića i Pere Metličića uhvatili svježinu. Ritam igranja na SP-u je naporan i odmor je potreban. U obrani je manje igrao Denis Špoljarić, a više mladi Gojun, Kopljar je igrao 60 minuta, Šprem također, a Čupić je malo odmarao… Imali smo dva dana da se odmorimo i pripremimo za polufinale. Svakako da možemo odigrati puno jače nego protiv Francuske.
Polufinale je veliki rezultat, ali teško da će javnost biti zadovoljna ako se ne izbori plasman u finale.
- Naš prvi cilj je bio plasman u polufinale i to smo ostvarili. Naš je moto da idemo korak po korak do kraja. Sad nam je cilj prolaz u finale, a ako ga ostvarimo, naravno da želimo zlato. A to bi tek bila fešta!
Navijači feštaju odavno. Još od prve utakmice ne smanjuje se euforija.
- Atmosfera u čitavoj Hrvatskoj je ludnica. Kad s tribina zagrmi 16.000 navijača nije ti svejedno kako ćeš igrati. I ne može ti biti svejedno! A ni protivniku nije lako kad čuje taj huk. O navijačima mogu reći sve najbolje, stvarno nas fantastično podržavaju. Samo je problem što ulaznica više nema. Zovu me ljudi, pitaju za ulaznice, ali ja ih stvarno više nemam.
Za kraj je poručio:
- Želimo osvojiti zlato i usrećiti navijače. Nadam se da ćemo još dva puta s njima zapjevati “Morsku vilu”!

Piše: Dario Lukić, Dnevni listKomentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

 
Portal za društvenu dekontaminaciju Internet stranice sela Hardomilje hercegovina.info internet portal Mostar, Stolac, Neum i Čapljina hrvatska je stara djedovina Novosti iz Čitluka / Brotnja! Grude Online Internet stranice sela Klobuk Vaš kutak za odmor! 99,4 MHz Selo Vojnići

bottom
ib_m